طرز تهیه کتلت مرغ خوشمزه و راحت
19 نوامبر 2023طرز تهیه کوفته تبریزی
5 دسامبر 2023دستور فلافل به روش ساندویچی
فلافل ریشه اش در غذاهای خوشمزه عربی است که در سراسر جهان شناخته میشود و طرفداران بسیاری دارد. این غذای محبوب غذای جنوب ایران نیز شناخته میشود و در بین غذاهای خاورمیانهای مشهور است. سرعت پخت فلافل بالا است و در مدت زمان کمی میتوان آن را تهیه کرد اما شاید آماده کردن مواد آن کمی زمان ببرد. گیاهی بودن و قیمت بسیار ارزان آن بسیار خواهان این غذا را افزایش داده و برای افراد وجترین یا گیاهخوار نیز مناسب است. در منوی غذای شرکتی کترینگ دنا به ذائقهها و علاقهمندی های متعدد افراد توجه ویژهای شده است.
فلافل به طور معمول یک دستور پخت مشخص دارد. اما برخی در این دستور پخت دست برده و آن را دلخواه خود نیز درست میکنند. کسانی هستند که برای کم کالری کردن فلافل به جای سرخ کردن آن با روغن آن را در فر گذاشته و با دمای فر درست میکنند. طرز تهیه فلافل پیچیده نیست و به راحتی میتوانید آن را در خانههایتان درست کنید. فلافل یکی از بهترین غذاهای نونی برای شام است. امیدوارم طبق این رسپی درست کنید و لذت ببرید.
مواد لازم تهیه فلافل
مواد لازم تهیه فلافل را به راحتی میتوانید در فروشگاه ها پیدا کنید. مواد اولیه به کار رفته در فلافل را در جدول زیر مشاهده مینمایید.
نخود | 300 گرم |
سیبزمینی | 1 عدد کوچک |
لیمو ترش | 1 عدد متوسط |
پیاز | 2 عدد متوسط |
سیر | ۳ حبه |
جعفری | 50 گرم |
پودر زیره سبز یا سیاه | 1 قاشق چایخوری |
تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
ادویه فلافل | 1 قاشق چایخوری |
زردچوبه، روغن، نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
در ادویه فلافل پودر زیره سیاه میریزند که قابلیت ضد نفخ دارد. فلافل یک غذای بدون برنج خوشمزه ایرانی با طرز تهیه راحت است.
مرحله اول: خیساندن نخودها برای فلافل
مرحله اول خیساندن نخودها میباشد که هرچه این زمان بیشتر باشد در انتها برای پخت فلافل بهتر خواهد بود. حداقل ترین زمان ممکن که برای خیساندن نخودها باید در نظر گرفت 6 ساعت است. به طور معمول در پخت فلافل های بازاری نخود بین 24 تا 72 ساعت خیس میخورد تا به طور کامل نرم شود. خیساندن نخودها به طور معمول برای این است که کاملا نرم شوند اما این حرکت، یعنی خیس کردن نخود سبب میشود که نفخ نخودها برطرف شود.
مرحله دوم: تهیه مواد فلافل
حال نوبت به مرحله دوم تهیه مواد فلافل می رسد. این مرحله بسیار آسان است. کافی است پس از اینکه نخود به درستی خیس خورد آن را با مواد دیگر مخلوط و میکس کنید. نخود خیس خورده را به همراه زیره، سیر، سیبزمینی، پودر تخم گشنیز، پیاز و جعفری داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید تا مواد فلافل به طور یکنواخت میکس شود. البته ریختن جعفری در ترکیبتان کاملا اختیاری است. برای میکس کردن از چرخ گوشت نیز میتوانید استفاده کنید. در هنگام چرخ کردن مواد فلافل میتوانید از سبزی های معطر نیز استفاده کنید و با مواد مخلوط کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شاورما
مرحله سوم: میکس دوباره مواد فلافل
مرحله سوم میکس دوباره مواد فلافل است. سپس بعد از اینکه مواد فلافل را میکس یا چرخ کردید آب لیمو ترش را گرفته و با گذاشتن یک توری آن را خالص کنید تفاله هایش را جدا کنید. پس از آن آب لیمو ترش خالص شده را همراه با مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه مخصوص فلافل و نمک به مواد فلافل اضافه کنید. از آب لیمو ترش آماده نیز در این مرحله میتوانید استفاده کنید. حال که طعم دهنده ها را به مواد فلافل اضافه کردید یکبار دیگر به خوبی مواد را میکس یا چرخ نمایید.
مرحله چهارم: استراحت دادن مواد فلافل
مرحله چهارم ما استراحت دادن مواد فلافل میباشد، در این مرحله میتوانید اضافه ی مواد که برای شما زیاد است را بسته بندی کرده و داخل فریزر قرار دهید تا در زمانی دیگر بپزید. بعد از آماده شدن مواد فلافل آن ها را سلفون بزنید و به مدت زمان 1 الی 2 ساعت در یخچال قرار داده تا کمی فشرده تر شوند. استراحت دادن به مواد در برخی غذاها سبب بهتر پخت شدن آن ها میشود.
مرحله پنجم: قالب زدن فلافل
نوبت مرحله پنجم یعنی قالب زدن فلافل رسیده. در این مرحله قالب فلافل زن را باید از مواد پر کرده و با قاشق یا انگشتانتان مواد را به خوبی فشار دهید تا فشرده شود و هنگام سرخ شدن از هم وا نرود. اگرچه که اشاره کردیم از قالب زن فلافل برای شکل دادن مواد استفاده کنید، اما از کف دستتان نیز برای شکل دادن مواد میتوانید کمک بگیرید، کافی است تا اندازه یک الی دو قاشق غذاخوری مواد را برداشته و در کف دستتان گلوله کنید.
اگر میخواهید فلافل شکل گرد و توپی پس از سرخ شدن به خود بگیرد آن ها را گلوله کنید و اگر تمایل دارید شکلی پهن تر مانند کتلت داشته باشند کمی با کف دست به مواد فشار آورید. حال مواد فلافل آماده سرخ شدن است.
طرز تهیه انواع فینگر فود برای مهمانی را بخوانید.
مرحله ششم: سرخ کردن فلافل
مرحله ششم سرخ کردن فلافل است، تابهای بردارید که گودی بیشتری داشته باشد و سپس تا نصف آن را با روغن پر کنید به طوری که اگر فلافل ها را درونش انداختید در روغن شناور شوند. حالا فلافل ها را داخل روغن بریزید به آن ها اجازه دهید تا آرام آرام مغز پخت شوند.
یکی از نکات مهمی که هنگام سرخ کردن فلافل باید به آن توجه کنید این است که حرارت زیر ظرف باید ملایم باشد چراکه اگر شعله زیاد باشد روغن به سرعت میسوزد و سیاه میشود. همچنین در این حالت اطراف فلافل هایی که سرخ میکنید به خوبی سرخ شده و داخل آن نپخته و سرخ نشده باقی میماند. یک دستمال حولهای و یا یک توری بردارید و فلافل ها را در آن ها قرار دهید که به خوبی روغن فلافلها گرفته شود.
مرحله آخر: سرو فلافل
و بالاخره مرحله آخر سرو فلافل میباشد. حال که به خوبی فلافل هایتان سرخ شده و روغنشان گرفته شده نوبت به سرو آن ها رسیده، در این مرحله میتوانید فلافل را در نان باگت ساندویچ کرده و یا در ظرفی ریخته و در کنارش نان باگت را سرو کنید. همچنین در کنار باگت از خیارشور، کاهو خورد شده و گوجه فرنگی استفاده کنید تا به مزه یکنواخت غذا رنگ و رو دهید. همچنین در کنار فلافل سس انبه و یا سس کچاپ تند یا سس های بندری نیز طعم دلپذیری ایجاد میکنند. فلافل یک غذای عربی خوشمزه که میتوانید با ترشی و ادویه های تند میل کنید.
فلافل میتواند از سری غذاهای ساده و کم کالری برای شام باشد.
پفکی شدن فلافل
از دلایلی که سبب پفکی شدن فلافل های بازاری میشود اضافه کردن بکینگ پودر یا جوش شیرین به مواد فلافل میباشد. اگر میخواهید فلفل پفکی و گردی داشته باشید میتوانید کمی از جوش شیرین یا بکینگ پودر به آن اضافه کنید، اما این نکته را هم اضافه کنم که این دو مواد بسیار برای بدن ضرر و زیان دارند و بهتر است که استفاده نکنید.
دستور پخت فلافل با فر
پخت فلافل با فر نیز تا مرحله پنجم شبیه به فلافل سرخ کردنی است. با این تفاوت که مقداری روغن زیتون باید به مواد فلافل اضافه کنید تا کمی حالت چسبندگی به خود بگیرد و سپس به جای سرخ کردن فلافل ها کف سینی فر را چرب کنید و فلافلها را در فر قرار دهید. حالا فر را به مدت 15 دقیقه با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید و منتظر شوید تا به طور کامل گرم شود.
پس از گرم شدن فر، سینی را درون فر قرار دهید و 10 دقیقه به پخت یک طرف فلافلها زمان دهید. پس از گذشت این زمان سینی را از فر بیرون کشیده و فلافل ها را برگردانید. حال سینی را دوباره درون فر قرار دهید و 15 دقیقه به آن زمان دهید. پس از گذشت این زمان فلافل ها را از فر بیرون کشیده و داخل ظرفی بگذارید، دیگر فلافل ها حاضر شده و آماده سرو شدن میباشد. پخت در فر یکی از روش های پخت غذای سالم است.
نکات مهم طرز تهیه فلافل
نکات مهم پخت فلافل به این شرح میباشند که مواد فلافل را باید به اندازه چرخ کنید، یعنی نه زیاد و نه کم، نکته ای که باید به آن توجه شود این است که برای جلوگیری از وا رفتن فلافل چرخ کردن مواد به اندازه صحیح لازم است.
مواد فلافل نباید بیش از حد نرم و له شود یا بیش از حد درشت بمانند. این را به خاطر خود بسپارید که اندازه نخود در فلافل باید به گونهای باشد که کمی بزرگتر از اندازه دانهای از شکر باشد و از آن ریزتر نشود. در حقیقت عامل نرم شدن زیاد مواد همان درست چرخ نشدن نخودها میباشد که سبب وا رفتن فلافل است.
یک عدد تخم مرغ به مواد فلافل اضافه کنید. این کار یک ترفند بسیار عالی و کاربردی برای جلوگیری از وا رفتن فلافل است که یک عدد تخم مرغ به مواد فلافل اضافه شود. تخم مرغ سبب میشود تا بافتهای مواد فلافل از وا رفتگی درآید و منسجم شود. این موضوع را نیز در خاطر خود به همراه داشته باشید که اضافه کردن تخم مرغ به فلافل کمی طعم آن را از حالت اصلی خود خارج میکند.
همچنین بخوانید: پیش غذا برای مهمانی و مجالس
برای تهیه فلافل از آرد استفاده کرده و برای حل مشکل وا رفتگی و تغییر شدت چسبندگی مواد فلافل میتوانید مقداری از آرد لپه یا آرد سوخاری به مواد فلافل خود اضافه کنید. آرد موجب میشود که چسبندگی مواد در فلافل افزایش پیدا کند. اگر به مواد فلافل آرد اضافه کرده اید، دیگر هیچ نیازی به اضافه کرد تخم مرغ ندارید. سیب زمینی را نیز میتوان در مواد فلافل استفاده کرد.
برای پخت فلافل هرگز و به هیچ وجه از نخود کنسروی استفاده نکنید، چرا که نخودهای کنسروی به طور معمول به حالت پخته شده در بازار به فروش رسیده و یافت میشوند، این نوع نخود ها برای تهیه فلافل خانگی اصلا مناسب نمیباشند. این نخودها از مقدار زیادی آب تشکیل شدهاند و از همین جهت خمیر فلافل شما که توسط این نخودها آماده شوند بیش از حد نرم و شل خواهند شد. اگر هم روزی از این کنسروها استفاده کردید باید از کمی آرد یا تخم مرغ درون آن استفاده کنید. تا جای ممکن سعی کنید فلافل را به روش اصلی آن طبخ کنید تا طعم اصلی و اصالت خود را حفظ کند.